FAQ

Motormount.nl is de specialist als het aankomt op het monteren van RAM producten op de motor. We helpen je altijd graag de juiste oplossing vinden voor jouw motor en doel. Hieronder vind je een aantal van de meest voorkomende vragen om je opweg te helpen.

Mag ik mijn telefoon gebruiken op de motor?

Natuurlijk is het net als in de auto niet toegestaan uw telefoon te gebruiken op de motor. Mocht je hem toch willen gebruiken als bijvoorbeeld navigatie of handsfree bellen, dan is een telefoonhouder een goede oplossing. Met ons brede assortiment aan RAM Mounts en andere houders is er altijd wel een geschikte oplossing te vinden voor uw motor!

Wat is een RAM Mount?

Een RAM Mount is een houder voor telefoons, navigatie, GoPro's en mogelijk nog andere apparaten. Een RAM Mount bestaat vrijwel altijd uit drie onderdelen, de base, de arm en een mount. Met deze onderdelen heeft u altijd een complete set, alles wat u nodig hebt. U kunt zelf kiezen of u een complete set koopt of zelf een set samestelt uit losse onderdelen. Mocht u meer informatie nodig hebben over het samenstellen van een set, bekijk dan onze RAM Mount handleiding

Tevens zijn al onze RAM Mounts gebaseerd op het B maat bal systeem met een doorsnede van 1" (2,54cm).

Wat is een base?

De base is het onderdeel (vaak bij RAM Mounts) wat de houder bevestigt aan uw motor. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om uw telefoonhouder of GoPro te monteren aan uw stuur, bezinetank, etc. Neem een kijkje bij onze bases.

Wat is een arm?

De arm is het onderdeel van de meeste RAM Mounts wat de base met de mount verbindt. Deze klemt om de rubberen baldelen van de mount en de base om ze stevig aan elkaar vast te zetten. Deze zijn er in verschillende vormen en maten, neem eens een kijke bij al onze RAM armen

Wat is een mount?

Het woord "mount" komt uit het Engels en wordt regelmatig gebruikt om een bepaald montagesysteem of houder aan te duiden. Een telefoonhouder zou je dus ook wel een telefoonmount of smartphonemount kunnen noemen.
Verder kan het ook worden gebruikt om een onderdeel van een RAM Mount aan te duiden. Het gaat in dit geval om het bovenste onderdeel waarin je bijvoorbeeld jouw telefoon of actioncam plaatst. Neem een kijkje bij onze mounts.

Verkopen jullie ook opladers voor op de motor?

Ja, wij hebben een aantal verschillende opties wat betreft opladers voor op de motor. Sinds kort hebben wij bijvoorbeeld ook draadloze opladers voor op de motor die tegelijkertijd als houder fungeren. Bekijk onze opladers en oplaadasscoires.

Hoe weet ik of mijn telefoon of navigatie in de houder past?

Wij proberen zo veel mogelijk te vermelden welke maten de houders hebben en voor welke apparaten zij geschikt zijn. Staat uw type er niet bij, kijk dan nog even goed naar de maten van de houder. Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Hoe weet ik of de houder op mijn motor past?

Let altijd goed op de plaatjes en beschrijving van de producten, zodat u een goed idee krijgt van de mogelijkheden. Daarbij proberen wij ook altijd de afmetingen en mogelijkheden te vermelden bij de producten. Voor de grote variatie in type motoren is er ook aan een grote variatie aan motagemogelijkheden gedacht. Probeer goed na te trekken waar u wel en geen ruimte voor hebt op uw stuur en andere plekken en raadpleeg voor meer informatie onze RAM Mount handleidingMocht u er toch niet helemaal uitkomen, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, tijdens kantooruren (9 tot 5) kunt u op werkdagen uw bestelling ophalen in De Meern.

Wat is het adres van Motormount?

Strijkviertel 15
3454 PH De Meern,

Utrecht, Nederland

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja, zodra PostNL het pakket heeft ontvangen krijgt u een track & trace code waarmee u uw pakketje kan volgen.

Hoe gebruik ik een kortingscode?

Als u een kortingscode heeft ontvangen kunt u deze invoeren in het laatste scherm voor de betaling.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Ja, via mijn account of door contact met ons op te nemen kunt u de bestelling retourneren, wij sturen u dan een link via de e-mail. Op de pagina retourneren kunt u meer informatie vinden over het retourneren van uw bestelling.

Welk formaat X-Grip past het beste bij mijn telefoon?

De RAM X-Grips zijn geschikt voor vrijwel ieder formaat telefoon die op dit moment op de markt is. We bieden twee formaten X-Grip aan die, een kleinere en een grotere. De kleinere X-Grip is geschikt voor alle telefoons met een breedte tussen de 4,75 en 8,26 centimeter. De grotere X-Grip is geschikt voor telefoons van 4,45 en 11,43cm in breedte. In de beschrijving van de artikelen vind je een grote lijst.

Zijn alle RAM onderdelen met elkaar uitwisselbaar?

Ja, zeker. Alle RAM onderdelen die je op deze website vindt zijn met elkaar te combineren en uitwisselbaar. Alle kegels zijn 1 inch in grootte, het formaat waar RAM naar refereert als de B-grootte. Deze grootte is te combineren met een groot aantal delen die standaard bij navigatiesystemen van onder andere TomTom en Garmin worden geleverd.

 

 

Kan de RAM stuurklembasis (RAM-B-367U) ook gebruikt worden op mijn BMW-motor?

Bij een groot aantal BMW-motoren bevindt zich onder het BMW logo een schroefdraad wat gebruikt kan worden om de stuurklembasis te monteren. Controleer hierbij echter wel welk schroefdraad het betreft, het is bekend dat zowel M8 als M10 schroefdraad gebruikt wordt. De RAM-B-367U komt met M8 bouten, wanneer de motor uitgerust is met M10 schroefdraad kan je gebruik maken van de RAM Ball Adapter, RAM-B-349U

Ik heb moeite met het monteren van de RAM Mount op mijn motor, kunnen jullie daarbij helpen?

De RAM Mounts zijn over het algemeen goed zelfstandig te plaatsen. Toch begrijpen wij dat het lastig kan zijn om bijvoorbeeld een balhoofdmontage te monteren, of een omvormer voor de Intelliskin aan te sluiten. Wij kunnen je zelf niet helpen met het plaatsen van de mounts, wel kunnen we Leidsche Rijn Motoren aanraden om je houder op een vakkundige wijze te laten monteren.

Is uw vraag hiermee nog niet beantwoord? Neem gerust contact met ons op

De base is het onderdeel (vaak bij RAM Mounts) wat de houder bevestigt aan uw motor. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om uw telefoonhouder of GoPro te monteren aan uw stuur, bezinetank, etc. Neem een kijkje bij onze bases.

© 2018 - 2024 Motormount.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel